Elég rázós első hónappal kezdődött az év. Egy jó barátom S.O.S. segítségért fordult hozzám. Elég jó szakember el van havazva, de új dolgokat is szeretne tanulni és most lehetősége nyílt arra, hogy egy kiváló szakembernél sajátítsa el a kerítésépítés szépségeit, azaz hogy tud mellette dolgozni bizonytalan ideig. A beugrója egy elbeszélgetés lesz a mesterrel, de előtte az alapokat, elnevezéseket meg kell tanulni. Kapott az öregtől egy videokazettát, amit jó, ha betéve tud. Egy bökkenő volt ezzel… Sehonnan nem tudtunk video lejátszót szerezni, ezért máshogy kellett a kazetta tartalmához hozzájutni. Engem kért meg, hogy oldjam meg a problémát, abban állapodtunk meg, hogy biztosan be kell digitalizálni, mert későbbiekben is felhasználhatóvá kell tenni a tartalmát.

A legfőbb szempont az volt, hogy gyorsan és jó áron legyen lemásolva az anyag. Sok fórumot olvasgattam és a legfőbb veszélyforrás az volt, hogy a vitt kazetta sérül és már nem lesz utána használható. Ezt mindenképpen el kell kerülni, mert szakmunkás szemmel ez az érték, ami rajta van a szalagon felbecsülhetetlen. Úgy 2 napot töltöttem azzal, hogy kiszűrjem a biztosan rossz másoló műhelyeket, ahol sok volt a panasz a hibák miatt. Aztán vacilláltam az árakkal majd az elérhetőséggel. Nagy kalkulálások árán, de meg lett a győztes! Egy aranyos kis családi műhely, ami foglalkozik vhs kazetta digitalizálással is hangfelvétel és egyéb vékonyfilm digitalizálása mellett Délpesten.

Két nagy értéket véltem felfedezni, ami miatt emellett a vállalkozás mellett döntöttem. Az első és legfontosabb, az áraik, a többi másoldához képest alacsonyabbak az áraik, amik a honlapon érthetően vannak feltüntetve. A másik ok, ami miatt ez a döntés született a bemutatkozás volt. Közvetlen sallangmentes egyszerű és tényszerű volt. Elhittem, hogy valódi szakértelemmel bírnak itt. Plusz pozitívum, hogy postai úton is elküldhettem volna a kazettát, de inkább a motoros futárukat vettem igénybe, legalább is, hogy az elkészült anyagot eljutassa majd a barátomnak.

Egy szerdai napon adtam be a kazettát és már pénteken kézhez kapta a digitalizált anyagot. Ez is bizonyítja, hogy egy jól működő vállalkozás! A vhs kazetta nem sérült, Balázs barátom, pedig vígan felkészülhetett a rajta lévő anyagból. Az öreg kerítésépítő mester pedig szívesen alkalmazta szárnysegédként!

Titokban magamnak is másoltattam egy példányt, hátha nehéz idők jönnek és kerítésépítésre kell adnom majd a fejem, hogy a megélhetésemet biztosíthassam.

Minden jó, ha a vége jó! Én azóta ajánlom mindenkinek, aki digitalizálni akar valami régi analóg megoldást, ezt a kis családi szolgáltatást, mert ár- érték arányban kiváló!