Mindamellett, hogy több éves gyakorlatom van kerítések készítésében, beépítésében, karbantartásában és restaurálásában, rutinos lakáskereső is vagyok. Ez most egy kicsit úgy hangzott, mintha én fújnám a passzátszelet, éppen ezért tisztázzuk: nem nagyképűsködni szeretnék, vagy felvágni, csupán rávilágítani a kettő közötti összefüggésre. Az egyiket én választottam szakmámként, a másik pedig az élet és az idő és az élet előre haladtával mondhatni rám ragadt. Viszont az előbbi nagyon jól jött az utóbbinál.

Az élettársammal évekkel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy belevágunk az ingatlanvásárlásba. Arra gondoltunk, vannak eladó lakások Budapesten akkora számban, hogy kiválasszuk a pont nekünk valót. Neki is álltunk gőzerővel keresgélni, szinte minden szabadidőnket felemésztette. Akkoriban ismertük meg az azóta már a kedvencünkké vált nextapro.hu-t, ahonnan végül a szerencsés választott is kikerült. Igazság szerint már rengeteg hirdetőoldalt végigbogarásztam életem során, néha konkrét céllal, néha csak úgy, de mindenképpen meg kell említenem, hogy a nextapro.hu toronymagasan a legjobbak között van, mivel egyszerű, áttekinthető, őszinte és korrekt. Pontosan azt kapja az ide tévedő, amire számít: csak a lényeget, mellébeszélés nélkül. De ne szaladjunk ennyire előre.

Szóval jöttek sorban az eladó lakások Budapesten, de mégsem találtuk az igazit. Nekem ugyanis van egy olyan rigolyám, hogy ha a kerítés igénytelen, akkor valószínűleg a ház többi része is olyan, tehát az én lelkesedésem már le is feleződött. Tehát egyik jött a másik után, és azt éreztem, hogy mind lejjebb és lejjebb csúszunk, egyre leharcoltabbakat néztünk meg. A párom már túl volt azon, hogy haragudjon rám emiatt, sokkal inkább kezdte már feladni a reményt. Aztán egyik este a nextapro.hu-t bújva az egyik eladó lakáshirdetés egy képén megpillantottam a leggyönyörűbb régi kerítést, amit házrész körül valaha láttam! Azonnal odakiabáltam a kedvesemet, és neki is megmutattam. Megegyeztünk abban, hogy nem csak a kerítés, hanem a lakás is olyan, amivel mindketten meg tudunk barátkozni.

eladó lakások budapesten

Már másnap felhívtam a hirdetőt, pár nappal később elmentünk megnézni, második találkozásunkkor pedig már egymás kezébe is csaptunk, megegyezve a vételárról. Nem is gondoltam volna, hogy a korábbi küszködések után ilyen simán elrendeződik a dolog. A párom valósággal kicsattant az örömtől, én pedig tartani tudtam magam a kitűzött elképzelésemhez, nem voltam kompromisszumra kényszerítve. Persze ebben a nextapro.hu is jócskán a segítségemre volt, ha aznap nem válogattam volna olyan kitartóan a hirdetéseik között, lehet, hogy soha nem is akadtam volna rá a lakásra, ami végül a közös otthonunk lett. Azóta is bőszen ajánlgatom mindenkinek, akinek szüksége van valamire vagy esetleg lakásvásárlásra adná a fejét, mert nekem csak a segítségemre volt.

Azt már csak mellékesen említem meg, hogy amikor oda került a sor, hogy újra kellett festeni a kerítést, az élettársam enyhén szólva hálás volt, hogy ilyen háklis voltam rá, ugyanis egy ilyen, rendesen karban tartott kerítéssel jóval kevesebb gondunk volt mintha egy rozsdás, rothadó ócskavasat kellett volna elfogadhatóra kihoznunk. A lakás pedig, mint azt a kerítésből sejteni lehetett, kifogástalan volt. Pont amilyet szerettünk volna. Szóval néha még akár jól is jöhet, ha az ember makacs, főleg ha az igényeiről van szó.