Ha az ember szereti a munkáját, azt mindig vidáman és jókedvűen végzi. Én így vagyok a kertépítéssel, sosem unom meg, és sosem végzem rossz hangulatban a munkát. Sokat segít az ügyön az is, hogy nagyon szeretem a kollégáimat, akik szintén, szinte kivétel nélkül mindig jókedvűek és vidámak.

Bár nagyon kemény a tempó, mert főleg ilyenkor nyáron sok a megrendelés, de néha, például az ebédszünetben jut idő a bohóckodásra is.

A múltkor például azzal szórakoztunk, hogy bukósisakot teszteltünk. Az egyik kollégánk ugyan is most, nem olyan régen kezdett el motorozni, és nagyon komoly motoros felszerelést vett magának. Azt mondta, hogy például a bukósisak, tesztek alapján, az egyik legjobb minőségű és törhetetlenebb sisak, amit kapni lehet a piacon. Na, nekünk nem elég ám, ha csak mondja ezeket a dolgokat, nekünk azonnal ki is kell próbálnunk.

Van egy bolond kollégánk, akinek semmit nem kell kétszer mondani, mindenben benne van percek alatt. kitaláltuk, hogy kezdje el földhöz vagdosni a sisakot és az ebédszünet végéig ne is hagyja abba. Amilyen erővel csak tudja, csapja a betonhoz, hagy lássuk, valóban törhetetlen-e.

Becsülettel meg is csinálta a feladatát és csaknem fél órán keresztül csapta a sisakot a földhöz folyamatosan. Csak akkor tartott némi szünetet, mikor harapott egyet a szendvicséből, mert hát küldetés és móka ide vagy oda, ez neki is az ebédszünete volt.

Tényleg jól bírta a strapát a sisak, bár csúnyán összekarcolódott, de valóban nem tört be. Természetesen összedobtunk neki egy új sisakra, ez nem is volt kérdés, de tudta ezt ő is előre, ezért is hagyta, hogy játszunk vele.

Érdekes, mikor sok férfi van egy helyen összezárva, hiszen ilyenkor két forgatókönyv van. Vagy elkezdődik a hatalmi harc és esszük egymást, vagy elfoglaljuk egymást humorizálással és ilyen játékokkal, ami levezeti a fölös energiáinkat.

Ennek a délutánnak most szegény sisak látta kárát, de legalább teljesen biztonságban tudhatjuk barátunkat, bizonyíthatóan.