Elsők között költöztünk pest agglomerációjának egy új lakóövezetébe ezelőtt 6 évvel. Onnan voltunk felismerhetőek sokáig, hogy egyedül csak a mi házunkon volt napelem a környéken. Jó beszélgetés kezdeményező téma a tetőre szerelt napelem, mert esztétikus, szembetűnő és hasznos. Sok ideig, a friss lakókat szédítettem, hogy telepítsenek a házukra napelemet, mert egy modern okos ember így foglal állást a környezetvédelemben!

Amúgy is. A fosszilis energiahordozók ideje lassan lejár, kellenek az alternatív energiaforrások, amik jó, ha addig kitartanak, amíg az elszaporodott emberiség zsigereli a bolygót. Mindenki szeretné még az unokáit, dédunokáit egy olyan környezetben tudni, ami nem azonnali rákosodást okoz. Na, a napelem az egy pont ilyen találmány, ami azt a jó környezetet képes fenntartani, ami még annak idején volt, amikor nem volt így túlszaporodva az emberiség.

napelemes rendszer árakIlyesmi szövegekkel kábítottam mindig a lakóövezet népét. Többnyire sikeresen, mert minden harmadik családra tudtam hatni. Lehet egy jó marketinges veszett el bennem valahol jó mélyen.

Amit ki akarok hozni a történetből az az, hogy a környékbeli házak kerítését, nagyjából egy kis cég csinálta. Természetesen én híreszteltem el ezt is, mert nálam is ők építették fel a határvonalat. Mindig végighallgatták, ahogy az új szomszédokat traktálom a napelemes dumámmal, próbálom felhívni a fontosságukra a figyelmet és egy kicsit hatást gyakorolni rájuk, hogy elég gáz, ha nincs a házukon fotovoltaikus rendszer.

Újra szerettem volna keríteni a házamat, mert a homlokzatát átfestettem és úgy véltem egy másikfajta kerítés jobban passzol az új színhez. Már javában folytak a munkálatok, amikor az egyik nap kivittem a szemetet és a kerítésépítő váratlanul rám szólt, hogy mennyibe is fájnak most a napelem rendszer árak?

Meglepődtem a kérdésen, de aztán folytatta.

Sokat hallotta, hogy a környékbeli lakosokat traktálom ezzel a megújuló energia lehetőséggel. Otthon a családnak mesélte az álláspontom, mert szerinte badarságokat beszéltem, de a felesége egy idő után, már azzal zaklatta, hogy nekik is a házukra kell telepíteni egy ilyen rendszert. Az asszony, már a szomszédságot is traktálja ezzel, hasonlóan, mint én. Aztán mostanra jutottak el addig, hogy elindítsák a projektet, már pályázatot is írta, egy kis támogatásért cserébe.

Csodálkozva hallgattam a munkást, de természetesen segítettem neki és megadtam neki, az általam legjobbnak ítélt weboldal címét, ahol alapos tájékoztatást tud szerezni ezekről a rendszerekről és a napelem rendszer árakkal is hamar képbe kerül. Remélem, hasznosnak találja az oldalt, mert szerintem az és ők dolgoznak a legjobb árakkal is, szóval nem csak tájékozódhat, de árajánlatot is tud kérni azonnal!

Nem is gondoltam volna, hogy az igehirdetésem ilyen messzire jut és lesznek követőim is! Mindenesetre örülök, hogy mások is mernek felelősséget vállalni a Földünk jövőjéért, mert a globális változtatásért, mindenkinek a saját életterét kell megújulóvá tennie!