eurovit multilong

Kitaláltam, hogy szeretnék egy kis konyhakertet magamnak otthonra. Sokat lehet hallani arról, hogy a piacon és bevásárló központokban kapható zöldségek és gyümölcsök, amik melegházban teremnek, már nem ugyan azok, mint korábban, és hogy a vitamin és ásványi anyag tartalmuk elég csekély, rosszabb esetben még génmanipuláltak is. Szeretem a jó minőségű táplálékokat, szeretek olyan ételt tenni a családom elé, amiről tudom, hogy rendben van. Ezért kigondoltam, hogy, mivel a kertünkben amúgy is van hely erre, kialakítunk egy kis konyhakertet, ahol az alapvető zöldségeket és gyümölcsöket megtermeljük magunknak.

Gondoltam rá, hogy legyen borsó, répa, krumpli, paradicsom, és a gyerekeknek egy kis eper és málna. Szeretem a nyarat, abból a szempontból, hogy ezeknek szezonja van, és sok zöldséget tudunk enni otthon, és ezzel gyűjtjük a vitaminokat. Télen egész más a helyzet. Nem hiszek a mirelit zöldségekben, szóval olyankor szedjük a vitaminokat. Amit nagyon szeretek, az az eurovit multilong, mert nagyon komplex, és lassú a felszívódása. Az a tapasztalatom, hogy teljes mértékben tudja pótolni azt, ami szükséges, vagy hiányzik a téli időszakban. Azt vettem észre, hogy a gyerekek is sokkal kiegyensúlyozottabbak, ha szedjük, gondolom a magnézium miatt. Meg a D vitamint is fontosnak tartom ezzel párhuzamosan, ez a legfontosabb pótolni való télen, pedig sokan nem fektetnek rá hangsúlyt.

Már alig várom, hogy készen legyen a kis kertecském, és benne bogarászhassak. Úgy szeretem a növényeket, mert mindig meghálálják a gondoskodást. Sokan azt gondolják, hogy csak a háziállat adhat szeretetet, de a növények is képesek erre. Csak figyelni kell, hogyan tündökölnek, mikor az ember gondozza őket. És mikor learatom a saját termésemet, büszke vagyok a végeredményre, mert tulajdonképpen az az én gondos munkám gyümölcse. És mikor azt eszik a gyermekeim, büszke vagyok, hogy az én gondozásom eredménye a termés, amit esznek. Tudom, hogy nem vegyszeres, nem génkezelt, hanem igazi, valódi, földben termett étel.