A hétvégére nem terveztem semmilyen programot, mert szerettem volna végre segíteni édesapámnak a balatoni nyaraló kerítésének kifestésében. Ez egy jó délutáni program, közben kicsit lehet barnulni is ebben a kánikulában. A festéssel el is készültünk, viszont mivel kvázi gyakran jönnek vendégek, szerettük volna jelezni, hogy frissen festve.

Egy sima A4-es lapra akartuk volna nyomtatni a szöveget, de valahogy a nyomtató csak nem akart működni. Mivel a nyomtatót amúgy is szokták használni, gondoltam megnézem mi lehet a hiba.  A tonerrel volt a gond, megérett már a cserére. Fel is mentem a szokásos nyomtatós honlapomra, a nyomtatalkatresz.hu -ra, ahol rengeteg toner típus közül tudok választani. Megnéztem, hogy melyik márkára és melyik típusra van szükség az otthoni nyomtatóba. Az említett honlapon több, mint 10 márka tonereit találhatjuk meg, úgyhogy biztos voltam benne, hogy megtalálom, amire szükség van.

A tonereken kívül megannyi nyomtatóhoz való kiegészítő és alkatrész található a nyomtatoalkatresz.hu -n. A lézeres nyomtatókhoz tudunk vásárolni boxokat, transzfereket és fixálókat. Ugyanakkor nem csak sima toner, de még utángyártott tonerek is a rendelkezésünkre állnak.

A tintasugaras nyomtatókhoz tudunk rendelni tintapatront. Ha esetleg papírra vagy fényképpapírra van szükségünk, széles választék közül tudunk választani. A weboldalon mennyiségi kedvezményt biztosítanak, ha kettőt vagy hármat rendelünk, akkor olcsóbb a darab ár. Jelenleg ingyenes kiszállítást vállalnak az oldalon, ami nagyon szimpatikus egy cégtől.

Így a megrendelt toner ingyenes kiszállítás akcióval érkezett meg pár nappal később, így nagyon kedvező áron tudtuk beszerezni az alkatrészt. Igaz a festék közben megszáradt a kerítésen, de legalább a nyomtató kapott egy új tonert.