motorosboltKihalnak szép lassan a kétkezű munkák. Valamiért degradálónak érzi a mostani fiatal generációk az úgynevezett piszkos munkákat. Pedig aligha van hálásabb munka, mint mondjuk egy festőé, vagy villanyszerelőé. Mert ezek azok a munkák, aminek egyből van, látszatja és az esetek többségében azonnal meg is fizetik. A valódi munkát fizetik meg ezekben a szakmákban, ezért is választottam magamnak a kerítésépítést, főleg kovácsolt vaskerítésekkel dolgozom. Számomra az esztétikai tökélyt jelentik ezek a készítmények. Ráadásul jó kapcsolatokat lehet vele kialakítani, mert nem olcsó mulatság egy ilyen műremekkel körbe vonni a házat, és akinek ilyenre van szüksége, az bizony közel van a pénzhez!

Utolsó munkámat valahol pest agglomerációjában végezte, egy olyan háznál, aminek az alja egy hatalmas garázs volt és az tele motorral. Körülbelül 12 fémparipa lehetett ott, de nem ám a régi Simsonok. A mai felsőkategóriás speed motoroktól kezdve, a legjobb krosszmotorokig minden. Munkám folyamán sokat beszélgettem a tulajjal és nem bírtam nem rá kérdezni, honnan ez a sok szépség.

Elmondta, hogy nem ő veszi, hanem ajándékba kapja őket, mert egyik barátjának besegített beindítania a vállalkozását. A csávó egy online motoros bolttal kezdte, ami mára már egy egész üzletlánccá nőtte ki magát, túramotorozók részére. Már rég vissza kapta a befektetett pénzét, sőt majdnem a dupláját és karácsonyra szülinapra és egyéb alkalmakra, mindig meglepik őt egy csodagéppel. Egyébként ő csak egy multinál könyvel, de mindig szeretett hasznosnak ígérkező vállalkozásokba befektetni, ez meg pont kapóra jött, mert jónak is tűnt és még segíthetett is egy barátján. Azóta valóban egy megbízható motorosbolt alapítójának érzi magát.

Beszélgettünk még számtalan mindenről, mert egy házat körbekeríteni nem 3 órás meló. Egész jó viszonyt kezdett kialakulni közöttünk. Nekem a fiam épp most lép be abba a korban, amikor már tehet jogsit kisebb teljesítményű motorra és érdeklődni kezdtem, hátha tud segíteni, milyen járműt vegyek neki kezdésnek. Sajnos ebben nem tudott segíteni, mert nem ért hozzá, de bármelyik boltba bemegyek, ezen hálózaton belül, biztos, hogy készséggel segítenek mindenben nekem, sőt még megpróbál némi kedvezményt is intézni. Alig hittem a fülemnek, hogy akadnak még ilyen segítőkész emberek, meg egy üzletlánc, ahol nem zombi agykapacitással rendelkező munkatársakat lehet fellelni.

Végez az itteni melóval, szerintem befektetek a kölyöknek egy kétkerekűre, hátha az érdeklődése elkezd majd kiterjedni műszaki irányba és nem egy aktatologatónak akar majd beállni, hanem inkább a két kezével keresi meg majd a pénzt! Azt sem bánnám, ha vinné tovább a vállalkozásom, de nem akarom őt befolyásolni.

Szerintem, ahogy most áll a világ nagyobb szükség van a kétkezű munkára, mert az a maroknyi jó szakember, egyre nehezebben bír el növekvő társadalmunk egy több igényével!