Erre a nyárra egy nagyon nagy projektet terveztünk be a kis családommal. A házunk kertjét körülvevő kerítés ugyanis már elégég foszlott és rosszul néz ki, ezért úgy döntöttünk, hogy ha megindul a nyári szünet, nekiveselkedünk is kicseréljük. Mindenképpen olyan kerítést szerettünk volna, ami passzol magához a házunkhoz és a szomszédságba is beleillik. Ehhez első sorban az interneten kerestünk ihletet.

Elég sokat keresgéltünk, és keresgéltünk és ihletődtünk, de végül rátaláltunk arra a kerítésformátumra, ami mindannyiunk számára megfelelő volt, ráadásul az alapanyaga is könnyen beszerezhető és olcsó. Mindenkinek tetszett a megoldás és tudtuk, hogy a környezetünkbe is tökéletesen bele fog illeni, ráadásul ez olyan típusú kerítésnek tűnt, amit mi magunk is fel tudtunk állítani néhány nap leforgása alatt.

Egy bökkenő maradt csupán, hogy az alapanyagokat egy másik megyéből tudtuk csak beszerezni. Ilyen rakománnyal megpakolva pedig fel sem merült bennünk, hogy nekiállunk mindenféle dimbes-dombos, jelöletlen vidéki útvesztőkön át eljutni a célig. Tudtuk, hogy mindenképpen autópályán kell majd utaznunk, ezért megyei matricára lesz majd szükségünk. Egyikünknek sincs nagy tapasztalata az ilyesmiben, hiszen az autónkat csak a közeli utakon használjuk, és itt nincs szükségünk autópálya matricára.

Nem szégyen segítséget kérni

Megérdeklődtem egy kollégámtól, aki híresen sokat utazik az országban, hogy mi a módja a megyei matrica megvásárlásának. Nagyon izgultam, hogy majd valami roppant bonyolult eljárást fog nekem javasolni, amiben szerepel majd egy hosszú és meddő várakozással teli út az Okmány Irodába, de legnagyobb szerencsémre, csak felnevetett és leültetett a gépem elé, mondván: “pötyögd, amit mondok, öt perc alatt megleszünk vele!”.

Le nem tudom írni, hogy mennyire megkönnyebbültem, mikor realizáltam, hogy valóban csak ennyi lesz a dolgom és mindent el tudunk majd intézni itt helyben, az ebédidőnkben.

megyei matrica

Először azt hittem, hogy csak egy szimpla webshopról lesz szó, ahol autópálya matricákat lehet vásárolni és többek között a megyei matrica is megtalálható lesz majd a kínálatban. Mint egy átlagos online ruhaboltban.

Ennél azonban sokkal többet tudott nyújtani a számomra. Míg egy online cipőbolt honlapján nem írják le, hogyan kell bekötni egy cipőt, mert ez ugye evidens, addig ezen az oldalon minden apró részlet szerepel a matricákkal kapcsolatban. Így például, azon kívül, hogy nagyon gyorsan és nagyon egyszerűn, minden különösebb macera nélkül megváltottam a megyei matricámat, annak is utánajárhattam, hogy milyen az érvényességi ideje.

Egyértelműen megnézhettem azt is, hogy a nekem melyik matricára lesz szükségem, sőt még az ideális útvonalat is megtervezhettem is. Ez egyfajta előzetes segítségnek is kiváló volt.

A matricát pedig nem kellett felragasztatom az autómra, mint az képzeltem, hanem a rendszer regisztrálja és tárolja az adatokat. A hétvégén már indulunk is az alapanyagokért, jövőhéten pedig indulhat a kerítésépítés!