Nem régiben, mikor legutóbb pár napra hazalátogattam a szüleimhez a szokásos pihenős, kirándulós napok helyett egy mozgalmas hétvége elé néztünk. Nagyszüleimnél kerítésépítésbe kezdtek, amit egy közös családi programon keresztül szerették volna kivitelezni.

Az ötlet első hallásra nem mindenkinek tetszett, szívesebben töltöttük volna valami mással a hétvégét, de ha már így alakult kihoztuk belőle a legtöbbet. Elég sokan 15-an összegyűltünk, és szépen elosztottuk a feladatokat, hogy tényleg egy szuper családi program legyen. A szüleim magukra vállalták a nagyszüleimhez való utazástervezését, nagymamám pedig arról gondoskodott, hogy ne hogy éhen haljunk a munka közben. Bence öcsém gondoskodott a zenéről, én pedig kitaláltam, hogy talán még jobban összehozna minket, ha mindenki egyforma pólóban dolgozna. Az ötletet mindenki támogatta, így az él feladatom lett a pólók beszerzése.

Természetesen interneten keresgéltem a legjobb megoldás után, ahol mindenki számára megtaláltam a megfelelő egyedi feliratos pólót. Fontos szempont volt a kiválasztás során, hogy változatos színekben rendelhessem meg a pólókat, elérhető legyen az egészet kicsit méretektől a nagyobbakig, illetve, hogy rengeteg féle közül tudjuk válogatni (tekintve, hogy 20 embernek nem a legegyszerűbb dolog megtalálni a hozzá passzoló pólót). Valamint nem utolsó szempont volt a határidő, mivel nekem már a hétvégére szükségem volt már a pólókra. Végül, rövid keresgélés után megtaláltam a póló tervezés legjobbjait. Annyi szuper különböző pólót találtam, hogy szerintem mindenkinek 3 különbözőt is tudtam volna rendelni, így segítséget is kellett kérnem ahhoz, hogy a sok lehetőség közül választani tudjak. Végül elég könnyen megtaláltuk mindenki számára a megfelelő mintás vagy feliratot, valamint a méretekkel és a színválasztékkal sem volt probléma. Már csak a határidő volt kérdés, hogy a hétvégére biztosan mindenki megkaphassa a neki tervezett pólókat. Szerencsére rendelés után már 2 napon belül meg is érkezett minden póló. Éppen tökéletes időben, és valóban ugyan olyan volt, mint amilyennek a képeken is látszott.

Végül egy szuper hétvégét hoztunk össze, mindenki örült az ajándékának is, és így nem is tűnt annyira kötelező munkának az egész. Bár ezt az elején talán egyikőnk sem gondolta volna, hogy egy kerítésépítés során még jól is fogjuk érezni magunkat.

Később kiderült, hogy a pólóknak még a minőségével sem volt semmi probléma. Azért egy ilyen munka után természetesen ki kellett mosnunk őket, és páran kicsit féltek attól, hogy a minták/feliratok ezzel lekopnak majd. Kiderült, hogy azért tartottak ettől páran, mivel kaptak már ajándékba olyan feliratos, akár céges pólókat, amiket a felirat tényleg csak az első mosásig maradt fent.  De semmi ilyen probléma nem lett végül. Tényleg nagyon szuper a rendelt pólók minősége, azóta már többször felvettük, mostuk, vasaltuk és még mindig ugyanolyan mintha új lenne.

Póló tervezés közben megtaláltuk, hogy egyedi mintás póló készítésére is lett volna lehetőségünk, így mindenki egyforma mintás/feliratos pólóban lehetett volna. Ehhez viszont elég rövid volt az időnk, és nem tudtuk volna elkészíteni a tökéletes mintát úgy, hogy időben meg is tudjam rendelni. Viszont még nem késő keresni egy következő megfelelő alkalmat, amire megtervezhetjük az új közös családi pólónkat. Lehet, hogy éppen pont a karácsony lesz ez az időpont, amikor ugyanolyan pólókban fogunk ülni a fa körül.