Fő a biztonság, hangoztatjuk mindig, és milyen igaz ez. Ha már egy szép házban élünk, illik azt rendben tartani, és persze a házat megfelelő védelemmel ellátni. Ehhez hozzá tartozik a kerítés is, hogy az illetékteleneket távol tartsuk. Sajnos a közbiztonság nem a legjobb mostanában, persze attól is nagyban függ, milyen környéken élünk. De sajnos nem túl bizalomgerjesztő emberekkel bárhol találkozni. Választhatunk manuálisan nyíló kerítést és elektromosat is, nyilván az utóbbi kényelmesebb, de költségesebb is. Sokféle anyagból készülhet, ki a fát, ki a vasat részesíti előnyben, mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai is. A vasnál ott a korrózió veszélye, a fát meg időnként újra kell csiszolni, majd újra kenni. Persze azt is el kell dönteni, hogy mennyire szeretnénk, hogy az utcáról belássanak. Aki egyáltalán nem szeretné, az téglából húzat fel egy tömör kerítést, ami egy kis belátást sem enged a házra. Nekem személy szerint a legjobban a kovácsolt vas kerítések tetszenek.

Házilag is neki állhatunk egy fakerítés készítésének, hogy a szomszédom is tette nemrég, de nyilván az sokkal több időt vesz igénybe, és nem árt, ha megfelelő szerszámaink is vannak hozzá. A festésével meg jó sokat lehet bíbelődni.

Ha a kerítés kész, akkor jöhet a következő lépés, a kert, ami szintén nagy éke lehet a háznak.

Ha teljesen elölről kezdjük a kertépítést, és elég sokféle növényt szeretnénk ültetni, azért jó hozzáértőt megbízni vele, mert nem mindegy, hogyan tesszük mindezt. Ahogy én tudom, vannak olyan növények, amiket nem ildomos egymás mellé ültetni bizonyos okok miatt, ezt nem tudom pontosan, de nem jó nekik egymás mellett.

Ha nem szeretünk vagy nincs időnk locsolni, telepíttethetünk locsoló berendezést is, ezek már olyan szuperek, hogy programozhatóak is. Míg mi az irodában ücsörgünk délután a kávénkat szürcsölgetve, otthon a locsoló gondoskodik a füvünk hidratálásáról, így nem kell aggódnunk, hogy kiég.

Manapság már majdnem mindent tudnak csinálni helyettünk a gépek, a múltkor láttam, hogy a szomszéd vett robot fűnyírót, ami magától rója a köröket az udvarban és szorgalmasan nyírja a füvet, emellett még a kutyát is szórakoztatja.

Nekem nagyon tetszenek a mediterrán típusú kertek, szerintem iszonyat hangulatosak tudnak lenni, de még a függő kert is a csodálatosan leomló virágokkal pompázatos látványt tud nyújtani. Az én kertem sajnos elég kicsi, ezért nekem meg kell elégednem a fűszer-növényeimmel és a pár tő paradicsom palántámmal. A terasz fő ékességei a leandereim, azokat nagyon szeretem, telente viszont le kell őket cipelni a pincébe, nehogy megfázzanak szegények, de ennyi törődést igazán megérdemelnek, mert nyáron csak úgy pompáznak az ablak alatt a teraszon.

Vidéken sokkal nagyobb kert tartozik általában a házakhoz, ezzel sok a dolog, de sok előnyünk is származhat belőle. Ha elég hely van, még akár egy esküvő helyszínének is helyet adhat, ugyanis sokan választják a sátoros esküvőt, mert nem mindenki vágyik a nagy felhajtásra puccos helyszíneken, és ez a megoldás nem utolsó sorban költséghatékony is. Lehet bérelni hatalmas fehér sátrakat, amit felállítanak a kert közepén és már mehet is a buli, nem kell a helyszín miatt aggódni. Ennek is van ez egy hangulata, lehet akár bográcsozni is, így az étel is meg van oldva. Az interneten könnyen találni ilyet, árban sem olyan vészes, így ha valaki megakarja kurtítani a költségeket erre is van lehetőség. Az interneten bármit megtalál az ember, csak azt kell tudnunk mit keresünk pontosan. Persze bérelni kell még székeket, asztalokat, a tányérokról és evőeszközökről is gondoskodni kell, de vannak ezzel foglalkozó cégek, ez sem okoz problémát. Bár ha elhangzik az esküvő szó, legelőször nem a sátorra és székszoknyákra, hanem a menyasszonyi ruhára gondolunk, mi nők legalábbis biztosan. Ez az igazán kardinális kérdés, hisz sokszor ez van meg előbb, aztán a vőlegény. De ha még nem vagyunk teljesen tisztában, hogy mit szeretnénk, a megfelelő ruha megtalálásban segítségünkre lehet a menyasszonyiruhak.info, ahol nagyon sok hasznos információt találhatunk. Tippeket adnak a megfelelő fazon kiválasztására, megtudhatjuk, mik az előnyei és a hátrányai a kész ruha megvásárlásának és a varratásnak. Megvegyük, vagy csak béreljük? Ezek mind olyan dolgok, amit mérlegelni kell, nem árt ha több oldalról közelítjük meg a dolgokat, hogy határozott döntést tudjunk hozni és eltudjunk indulni abba az irányba.