Végre beköltöztünk a férjemmel és a két kislányunkkal egy gyönyörű kertes házba a külvárosban. Mindig is kertes házra vágytunk, mióta csak összejöttünk a férjemmel, de ehhez persze meg kellett teremteni az anyagi feltételeket. Amikor a kislányaink születtek, velük voltunk inkább elfoglalva és jól megvoltunk a kis lakásunkban is. Most már azonban mindkét lány oviba jár, a kisebb 4, a nagyobb 6 éves, én újra dolgozni kezdtem és így már van alkalmunk többet félretenni, a lakástakarékpénztárban is növekedett az összeg. Másrészt a lányok is egyre jobban igényelnek saját szobát és saját teret (vagy inkább mi a férjemmel), amit az előző másfél szobás kis lakásunkban nem tudtunk megteremteni. Amint megláttuk a hirdetésben az új házat, egyből beleszerettünk. Viszonylag új építésű, kedvező fekvésű, három és fél szobás családi ház egy szép, nagy kerttel, benne gyümölcsfákkal. Szinte semmit nem kellett rajta felújítanunk vagy kicserélnünk, az előző tulaj mindent elintézett. Egyedül a kerítést festettük le, mert nem tetszett az élénk narancssárga színe. Mi magunk vettük meg a mélybarna festéket, amivel aztán még a lányokat is bevonva lemázoltuk a kerítést. Ki merem jelenteni, hogy nívós munkát végeztünk.

Az előző lakással mi is szenvedtünk egy sort, mire teljesen kipucoltuk, vakoltuk, kipakoltuk az egészet és kijavítgattuk a kisebb hibáit is, hogy minél nagyobb eséllyel és magasabb áron adhassuk el. Szerencsére elég jó infrastruktúrájú környéken helyezkedik el és szép lakás egy szép, csöndes, körgangos házban. Ennek köszönhetően számos érdeklődő akadt, tudtunk még válogatni is a potenciális vevők közül. Amikor kiválasztottuk a végleges vevőt, még maradt hátra pár papírmunka. Az egyik ilyen volt az energetikai tanúsítvány kiállíttatása, amit az e-tanusitas.eu oldal munkatársainak segítségével intéztünk el. Erre azért van szükség és kötelező is 2012. óta, hogy a vevőket hitelesen tudjuk tájékoztatni az eladó épület vagy lakás energetikai minőségéről, energiafelhasználásáról. Ha szükséges felújítási munkálatokat vagy korszerűsítést végezni, az energetikai tanúsítványból az is kiderül. A megrendeléskor megadott adatainkat a cég továbbítja egy mérnöknek, akivel ez után időpontot fogunk egyeztetni. Ebben az időpontban fog történni az ingatlan helyszíni felmérése.

A mérnök a helyszíni felmérés során leméri az ingatlan lehűlő felületeit, a nyílászárókat és azok tájolását, a padlót, a födémet és a fűtési rendszert, valamint a melegvíz-előállító rendszert. Ezeknek az adatait visszaküldi a cégnek, akik ez alapján kiszámolják és kiállítják az energetikai tanúsítványt. Kiválaszthatjuk, hogy az elkészült dokumentumot e-mailben kérjük vagy futárszolgálattal. De hogyha sürgősen kell nekünk az adásvételi szerződés miatt, a helyszíni felmérés után már 6-12 órán belül el tudják nekünk küldeni az energetikai tanúsítvány hitelesített azonosítóját SMS-ben. Normális esetben is megkaphatjuk a dokumentumot már 24 óra múlva, amire nem számolnak fel plusz költséget, ez a gyorsaság természetes. Van egy másik nagyon előnyös tulajdonsága is ennek a cégnek, ami miatt őket választottuk. Ez pedig a rugalmas munkavégzés: akár a késő esti órákban és hétvégén is elérhetőek, bármikor a rendelkezésünkre állnak. Minden eddigi ügyfelük nagyon elégedett velük és ajánlaná őket, tehát sok referenciával is rendelkeznek. Mindez minket nagyon meggyőzött.

A dokumentum mellé még egy ingyenes Ingatlan kisokos magazinnal is megleptek minket, ami ingatlanokkal, lakásfelújítással, energiatakarékossággal és lakberendezéssel foglalkozik. 100% elégedettségi garanciát vállalnak a munkáikra. Ha az ügyfél valamiért nem lenne elégedett, szó nélkül visszatérítik a tanúsítvány díját. Valamint a lefoglalt időpontot is bármikor indoklás nélkül lemondhatjuk, ha meggondoltuk volna magunkat. Mi is nagyon elégedettek voltunk a munkájukkal, a vevőnek nagyon hamar oda tudtuk adni az energetikai tanúsítványt és így végre eladtuk a lakást.