Képzeljétek, a kollégám, akinek a motoros sisakjáról meséltem, nemrég balesetezett. Nem volt súlyos baleset, már ki is engedték a kórházból és azt mondta, hogy szinte teljesen jól érzi magát, de azért csúszott néhány métert az aszfalton, ami nem lehetett túl jó érzés.

Két szerencséje volt: az egyik az, hogy épp nem száguldozott, a másik pedig az, hogy nagyon jó minőségű motoros kabátja volt, ami elég keményen megvédte a súrlódástól, főleg a válla környékén, ami a legnagyobb hatásnak volt kitéve. A motorbiciklijének sem lett megfizethetetlenül nagy baja, de azért pár napot ő is a szervizben töltött, ahogy a gazdája a kórházban.

Ma el is kísértem őt, először új kabátot vásárolni, utána pedig a szervizbe, hogy elvegyük a motorját. Úgy döntött, hogy pontosan olyan motoros kabátot fog venni, mint amit a balesetkor viselt, mert a baleset által bebizonyosodott, hogy mennyire jó minőségű, megbízható kabátról van szó. Azt mondta, hogy azelőtt is nagyon szerette, mert soha nem csapott be a szél alája, jól is nézett ki és könnyedén össze lehetett cipzárazni a nadrágjával, de most már egyenesen imádja a kabátot. Úgy döntött, hogy ezentúl hűséges lesz ehhez a márkához, és ha bármire szüksége lesz, csakis tőlük vásárol.

Azt mondjuk nem mondta, hogy ezentúl óvatosabban fog vezetni, de bízom benne, hogy ezt is meggondolta, hiszen a saját hibájából történt a baleset. Na de szerencsére most minden rendben van, jövő hétfőn már újra ott lesz velünk a munkában, és építhetjük tovább a kerítéseket.