Lázasan építkezünk már lassan egy éve. Ez az első saját otthonunk, ahol amit csak tudunk mi magunk készítettünk, persze barátok, családtagok, rokonok segítségével. Volt néhány project, amihez elengedhetetlen volt a hozzáértő, szakmai segítség, de az ilyen munkáknál is mind ott voltam és a saját szememmel figyeltem a unkás minden mozdulatát. Szeretek új dolgokat tanulni. A ház már teljesen készen van, be is költöztünk két hónapja. Azóta a fókusz a kerten van. Szép lassan megtelik növényekkel, gyümölcsfákkal, virágokkal, páromnak készítettünk egy kis veteményest is és játszóteret a gyerekeknek. Nekem van grillezősarkom és most a legkedvencebb project következik: Medence! Azonban a medence megvásárlása előtt be kell fejeznem a kerítésépítést, ugyanis pont belátni az utcáról a kertbe, mivel a növények még csemeték csupán azon az oldalon.

Feleségem nagyon türelmetlen, már szíve szerint éjjel-nappal a medencében lenne vagy süttetné magát a mártózás előtt. Így nem is csoda, hogy talált már medencét, amit meg szeretne rendelni. Szerencsére nekem is tetszett az oldal amin kinézte a medencét. Szóval rövid keresgélés után a BestMarkt webshopon találtuk meg a tökéletes Medencét a mi kis álomházunk álomkertjébe. Több tetszetős medence közül mi a BestWay Steel Pool Max medencéjét választottuk, aminek háromrétegű a fala, acélvázas, anyagát tekintve pedig PVC és poliészter. A leírás szerint kifejezetten egyszerű felállítani, így telente majd el tudom tenni és nyáron újra előkapni. A medence kör alakú, három méter átmérőjű, ami valljuk be nem kicsi. A magassága 76 cm, így kényelmesen lehet majd benne akár úszkálni is. A gyerekek imádni fogják. Az oldalát csőváz tartja, amely megfelelően merevíti az egész szerkezetet.

Megrendeltük a medencét, amit majd házhoz fognak szállítani. Legnagyobb meglepetésünkre éppen akciós volt ez a termék, így nem kellett annyit fizetni, amennyit elsőre kalkuláltunk. Ezen kívül kaptunk a termékre 12 hónap garanciát, így bátrabban mertük ezt a medencét választani. Egy szezon alatt úgyis elválik, hogy megfelelő-e a termék vagy sem.

Kifejezetten tetszett, hogy a honlapon írnak egy cikket arról, hogyan tudjuk kiválasztani a megfelelő medencét a kertünk adottságaihoz és a családunk igényeihez, valamint, hogy hogyan tudjuk majd karbantartani azt. A cikk segítségével én is ki tudtam választani azt a napos, de szélvédett helyet, ahová a medencénket helyezni fogom. Az is szempont, hogy ne fa alá tegyük, mert akkor nem győzzük majd kipecázni a belehullott leveleket, amit a gyerekek biztosan élveztek volna, de én annyira nem, amikor a tisztítóberendezést takaríthatom ki vagy épp kénytelen lennék több vegyszert tenni a vízbe. Hozattam homokot, hogy arra tudjuk tenni a medencét, így puhább és kevésbé sérülékeny a medence talpa.

Szintén megtudtam, hogy a szűrőberendezés mellett érdemes lenne beszereznem egy víz alatti porszívót, amivel a medence alján felgyülemlett koszt, szennyeződést ki tudom takarítani Hiszen ha a gyerekek a fűről piszkos lábbal másznak majd be a medencébe, akkor óhatatlan, hogy visznek magukkal némi homokot, ami ha leül a medence aljára, akkor a szűrőberendezés nem tudja kiszűrni. Ezen kívül kémiailag is tisztítanom kell majd a medencét, úgy, hogy medencetisztító vegyszert teszek bele, hogy a vízbe bekerült baktériumokat és gombákat elpusztítsák. Sosem gondoltam volna, hogy fontos figyelni a víz pH értékét, mielőtt vegyszereznénk. Ugyanis nem minden pH-nál hat egyformán a vegyszer. Lehet, hogy jövő nyárra beszerzek egy takaró fóliát is, aminek sok hasznos tulajdonsága van, például könnyebben melegszik majd fel a víz és ha felmelegedett akkor tovább képes a fólia megtartani a meleget, vagy ha nőnek a növények akkor sem hullik bele semmilyen levél, és kevesebb szennyeződés kerül a vízbe.

A nagyon ügyes és szorgos kis feleségem, remekül megtalálta ezt a webshopot. Azt gondolom, fogunk mi még innen termékeket rendelni, nem csak a kertbe, hanem a házba is. Alig várjuk már, a gyerekekkel együtt, hogy kipróbálhassuk a medencénket.