Kerítést építeni muszáj. Ugyan tőlünk nyugatra sok helyen már nincsenek kerítések, de kishazánkban nem ez a jellemző. Ha ház van, akkor köré kerítés kell. Legalább olyan, amin keresztül nem lát be a szomszéd, de legjobb, ha a madár sem lát be.

De mi a helyzet a székhellyel? Egyáltalán: mi az a székhely? Nézzük, mit mond a NAV. A vállalkozás levelezési címe, itt történik meg a vállalkozás postai küldeményeinek átvétele, érkeztetése, iktatása, és megőrzése. Ez alapján a definíció alapján tehát a székhelyen fontos iratok keletkeznek. Védeni kell kerítéssel? Naná.

Most egy olyan példát szeretnék hozni Neked a saját cégem életéből, amikor a vállalkozásom székhelyét nem volt szükséges kerítéssel védenem. Ez pedig a székhelyszolgáltatás. Ebben az esetben más védi kerítéssel a dokumentumaimat. És persze mások ill. a saját dokumentumait is. Ez a más pedig maga a székhelyszolgáltató.

A székhelyszolgáltató a közterületen jól látható módon elhelyezi a vállalkozásom cégtábláját. Az érkező postai küldeményemet átveszi. Ezeket érkezteti, iktatja és felém legalább havi rendszerességgel továbbítja. Amennyiben a székhelyemen (a szolgáltató irodájában) helyszíni hatósági ellenőrzést kapok, akkor ezen hivatalosan képvisel és a kért iratokat a hatóságnak átadja.

Mennyibe kerül egy pesti cég esetében a székhelyszolgáltatás? Ezt pontosan nem tudom megmondani, javaslom, hogy keress rá az interneten a székhelyszolgáltatás budapest árak szavakra. Azt viszont pontosan meg tudom mondani, hogy nekem mennyibe kerül: 6 hónapra nettó 29 900 Ft. Ebben minden, az előzőekben felsorolt szolgáltatás benne van. Sőt, kapok minden hónapban egy ingyenes alkalmat, amikor a tárgyalót is használhatom.

Ideális ez az ár? Minden nézőpont kérdése. Első látásra drágább, mintha a saját lakásomban lenne a cég bejelentve. De mint tudjuk, a látszat sokszor csal. Amennyiben az óbudai lakásomban lenne bejelentve a kft., akkor a III. kerületi önkormányzat minden évben megfizettetne velem 2.080 Ft/m²/év összeget építményadó jogcímen. A 60 m2-es lakásom esetében ez évente 124 800 Ft lenne. Ezzel szemben a székhelyszolgáltatómnak évente 59 800 Ft-ot fizetek. A különbség óriási, ráadásul még többlet szolgáltatásokat is kapok a pénzemért.

Meggyőztelek? Amennyiben igen, akkor Te is keress rá a székhelyszolgáltatás budapest árak kifejezésekre. Vagy még jobbat mondok. Vedd fel a kapcsolatot az én székhelyszolgáltatómmal: a Székhelyszolgáltatás24 csapatával. Hosszú évek óta veszem igénybe a szolgáltatásukat, az együttműködésünk pedig olyan, mint egy svájci óra: kifogástalan.