Mostanság gyakran az az érzésem, hogy egyre veszedelmesebb a világ, amiben élünk. Emlékszem, hogy amikor kicsi voltam, vígan játszottunk a szomszéd gyerekekkel az utcán, nem történt velünk semmi baj. Jó, az is igaz, hogy egy kicsike kis utcában laktunk, amerre még az autók se nagyon jártak. Aztán ahogy nagyobb lettem, anyukám mindig elengedett a barátokkal a városba csavarogni, és hát a többieket is elengedték. Nyílván nem tudhatom, hogy e mögött mi volt, hogy ő titokban mennyire féltett engem, minden esetre jól esett, hogy ennyire megbízik bennem, és elenged a többiekkel. Manapság csak azt hallom a szülőktől, hogy mennyire féltik gyermeküket, felnőtt kísérete nélkül nem engedik el őket sehova. Vajon tényleg ennyire veszélyessé vált volna a világ? Vagy csak a média hatására egyre inkább túlzásokba esünk? Biztos régen is történtek szörnyűségek, csak nem tudtunk róluk.

Igaz, hogy volt olyan is, amikor a nagy játék közepette mi is megijedtünk valamitől, vagy valakitől. Ilyenkor mindig bementünk az udvarra és a kerítés mögül szemléltük az utcán zajló eseményeket. Valami oknál kifolyólag a kerítés háta mögött biztonságban éreztük magunkat, úgy éreztük, hogy az mindentől megvéd minket. Pedig igen alacsony kerítés volt, ráadásul könnyen át is lehetett rajta mászni. Mégis biztonságérzetet nyújtott.

Igyekszünk mindig, minden körülmények között biztonságban érezni magunkat, így meg is teszünk mindent annak érdekében, hogy ezt az érzést fenntartsuk. Vegyünk, mondjuk egy nagyon egyszerű példát, télen annak érdekében, hogy megóvjuk az egészségünket, jobban felöltözünk, amikor kimegyünk a levegőre. Vagy például nyáron bekenjük a bőrünket naptejjel, hogy megvédjük magunkat a nap káros sugaraitól, valamint a leégéstől.

Ha saját vállalkozással rendelkezünk, és több autója van a cégünknek, akkor érdemes flottakezelésben gondolkodni, valamit a tartós bérletet választani. Ezzel a szolgáltatással, sokkal jobban járunk, mintha lízingelnénk, vagy ha saját autókat vásárolnánk. Hosszú távon jobban megéri úgy anyagilag, mint a biztonság tekintetében.

Tegyük fel, hogyha mi, vagy valamelyik alkalmazottunk lerobban a cégautóval valahol az út szélén, mert mondjuk meghibásodott a gumiabroncs. Megfelelő flottakezelési szolgáltatások mellett ez nekünk nem okoz akkora problémát. Azonban, ha teljesen a saját zsebünkből kéne, hogy álljuk a javíttatást, akkor igen-igen fognánk a fejünket, hogy honnan kaparjunk össze hírtelen annyi pénzt.

Pontosan ezen okokból kifolyólag ajánlom minden olyan kisvállalkozónak, akik cégautóval rendelkeznek, vagy esetleg abban gondolkodnak, hogy ilyen autókat vásároljanak, hogy ne hagyják figyelmen kívül a tartós bérletet . Ha az e téren érdeklődők, még nem kötöttek semmilyen szerződést más flottakezelő céggel, vagy esetleg váltani szeretnének, akkor látogassanak el az imént belinkelt oldalra. Itt a szolgáltatások menüpontban három csomaggal találkozhatunk, amelyek jobbnál jobb szolgáltatásokat tartalmaznak. Minden cégtulajdonos eldöntheti, hogy neki melyik a szimpatikusabb, illetve melyik az, amelyik belefér az anyagi kereteibe.

Még egy dolog, ami a megbízhatóságról, jobban mondva az adott cég megbízhatóságáról árulkodik, az az ingyen levélsorozat. Ebben a sorozatban öt költségcsökkentő lépéssel ismerkedhet meg az érdeklődő. Ezek hasznos információkat tartalmaznak a jövőre nézve, hiszen a levélsorozatra felregisztrált személy többek között megtudhatja, hogy milyen csapdákat rejthet a cégautó választás, vagy például azt, hogy meddig érdemes az autót használni.

A lényeg, hogy mindig olyan döntéseket hozzunk, amelyek a saját, illetve a számunkra fontos emberek biztonságát segítik elő. A testi épségünk megőrzése nagyon sok tényezőtől függ. Lehetséges, hogy nem tudjuk figyelembe venni mind az összes tényezőt, de azért törekednünk kell rá.

Nem az én dolgom megítélni, hogy jó vagy rossz, ha ennyire féltjük önmagunkat és a szeretteinket, de az biztos, hogy jobb félni, mint megijedni.