Idén nyáron végre sikerült eladni a nyaralónkat. Vegyes érzelmek viaskodtak bennünk az eladásával kapcsolatban, de lakásból házba akartunk költözni már régen és pont ez az összeg hiányzott a költözéshez. A nyaralót meg amúgy se használtuk már sokat, egyszerre inkább csak egy, maximum két napra mentünk le a Balatonra, arra meg fölösleges nyaralót fenntartani. Gyerekkoromban viszont még sokat jártunk le, nagyon sok szép emlék fűz ide. Ezek az emlékek mindig megmaradnak, még ha a nyaraló már nem a mi birtokunkban lesz is. A nyár folyamán sokszor lementünk takarítani, kipakolni a dolgainkat és felújítani a helyiségeket. Utoljára maradt a kerítés kijavítása, egy-két deszkát ki kellett cserélni, aztán végül újrafestettük az egészet. Ez volt az utolsó simítás a nyaralón, amit az átadás előtt el kellett végeznünk. Így jó ötletnek tartottuk, hogy az utazást egybekötjük egy kis kirándulással is.

Pár éve elmentünk a barátnőimmel vitorlázni, mert az egyikük unokatesója elvitt minket a saját vitorlás hajóján egy körre. Nagyon élveztük, teljesen más élmény volt ilyen szemszögből belátni a Balatont, mint a partról vagy fürdés közben. Csodás érzés volt szelni a hullámokat és érezni a kellemes szellőt, a víz illatát. Most felhoztam, hogy örülnék, ha megint részem lehetne ebben, és mi lenne, ha bérelnénk vitorlás hajót a családdal és azzal kirándulnánk egyet. Senki nem kifogásolta az ötletemet, a szüleim és a nővérem is lelkesedett a vitorlázásért. Így hát, miután megegyeztünk ebben a programban, nekiálltam felkeresni cégeket és honlapokat, ahol lehet vitorlás hajót bérelni. Hamar találtam egyet, ami amellett, hogy megbízhatónak tűnt, nagyon jó áron szuper szolgáltatásokat kínált. A balatonpro.hu oldalon lehet őket megtalálni, a vitorlás bérlés mellett egyéb szolgáltatásaik is vannak, mindegyik fantasztikusan hangzik.

A vitorlás szolgáltatásaikon belül választhatjuk a vitorlás kirándulást kapitánnyal, sétavitorlázást relax és fürdős túrákkal, vitorlás alapoktatást és balatoni horgászatot is vitorlás hajóról. Ezen kívül különleges alkalmakra szervezett programok lebonyolításával is foglalkoznak, mint a leánybúcsú, legénybúcsú, születésnap, lánykérés, házassági évforduló vagy épp céges csapatépítések. A rendezvényszervezés körébe tartozik a konferenciák és üzleti rendezvények tartása, amit szintén elintézhetünk a Balaton Pro segítségével. Saját rendezvénytechnikai felszerelésekkel rendelkeznek, aminek segítségével teljeskörű szolgáltatást tudnak nyújtani ezen a téren is. De visszatérve a vitorlázáshoz: egy vitorlás kirándulás sem feltétlenül csak abból áll nálunk, hogy kihajókázunk meg vissza. Választhatunk egyéb programokat is, mint a fürdőzés a Balaton közepén, kirándulás a túlparton, majd visszahajózás, rendelhetünk italcsomagokat, fürdőzési kellékeket és akár több napos túrára is kibérelhetünk egy-egy hajót.

A Balaton Pro hajóinak többsége a siófoki Stefánia vitorlás kikötőben található, de Fonyódon, Balatonfüreden és Alsóörsön is vannak vitorlás hajóik, úgyhogy akár ezekről a településekről indulva is igénybe vehetjük a vitorlásaikat. A vitorlás hajóik 6, 8 és 10 férőhelyesek, de persze kettesben is nyugodtan igénybe vehetjük őket. A kialakítástól és típustól függően 4-7 alvóhellyel rendelkeznek, úgyhogy éjszakára is kitűnő választás, ha a hajóban szeretnénk maradni. Ez biztosan nem mindennapi élmény. A nagyobb hajókon még WC, tűzhely, hűtő, hangtechnika és LCD TV is található, ami már tényleg a luxus kategóriát súrolja. Mi egy négyórás kirándulást választottunk, aminek úticélja Tihany volt, ahol kikötünk, sétálunk, ebédelünk, körülnézünk egy kicsit, majd visszavitorlázunk Siófokra. Le is foglaltuk négy főre az egyik vitorlás hajójukat az adott napra. A fárasztó kerítésfestés és utolsó pakolás után nagyon jól jött ez a kis kikapcsolódás, gyönyörű látvány tárult a szemünk elé a Balatonon hajókázva. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy jó ötlet volt a vitorlás bérlés.