babakocsikA múltkor, amikor elsétáltam az egyik szomszédunk háza előtt arra lettem figyelmes, hogy mindenféle díszek vannak a kerítésükre aggasztva. Főképp lufik voltak, de emellett még más színes libegő dolog is megtalálható volt rajta. Először nem értettem, hogy mégis mire ez a cécó. Hasonlóan nézett ki kívülről a kerítés, mint amikor egy gyerekzsúr készülődik és a szülők minden félével feldíszítik az udvarukat. Sőt vannak, akik még ugráló várat is rendelnek, meg bohócot. Ezt a lehetőséget azonban elég hamar kizártam, mivel szinte biztos voltam benne, hogy nincs gyerekük. Akkor meg miért és kinek tartanának ilyen jellegű ceremóniát?

Valahol igazam is volt, meg nem is. Bár még nincs megszületve a babájuk, hamarosan szülők lesznek. Ez a nagy kidíszítést pedig annak volt tudható, hogy babaváró bulit szerveztek. Úgy gondolták, hogy szoktatják magukat és a szomszédokat is ehhez a látványhoz, ugyanis, ha megszületik a kicsi, akkor tele lesz játékkal az udvar.

Pár nap elteltével átjöttek hozzánk és minket is meghívtak erre a buliba. Ekkor már nem csak a kerítés volt kidíszítve, hanem az egész udvar és a terasz.

Az esemény amúgy nagyon jó hangulatban telt, ott volt szinte az egész szomszédság, plusz a fiatal házaspár baráti társasága. Jókat ettünk, ittunk, nevettünk, és persze beszélgettünk.

Ők elpanaszolták, hogy fogalmuk sincs, hogy honnan vegyenek babakocsit. Már több üzletben is megnézték, de sehol sem találtak olyat, ami megfelelt volna a számukra. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de nem hagyott nyugodni ez a gondolat. Úgy éreztem, hogy segítenem kell nekik ez ügyben.

Elkezdtem tehát keresgélni az interneten. Beírtam a keresőbe, hogy babakocsik, és ezt az oldalt találtam a legmegfelelőbbnek a vásárlásra. Körülbelül hét féle különböző típusú kocsi található itt. Többek között sport és iker babakocsi. Vannak olyanok is, amelyekre a név alapján nem jöttem volna rá, hogy mit is takarnak, viszont, ha az ember rákattint ezekre a fejlécekre, akkor láthatja, hogy hogyan is néznek ki, illetve elég részletes leírás is olvasható róluk. Ezek alapján pedig már jól elkülöníthetőek egymástól, ez által a választás is könnyebb lesz.

Másnap átmentem hozzájuk és megmutattam, hogy mit is találtam. Szinte a nyakamba ugrott az anyuka úgy örült a segítségemnek. Már az elején közölte, még mielőtt megnyitotta volna ezt az oldalt, hogy nem számít, hogy mit fog rajta találni, neki már az is nagyon sokat jelent, hogy volt valaki a csomó vendég között, aki vette a fáradtságot, hogy segítsen neki. Ez pedig nyilván nekem esett kifejezetten jól.

Aztán egy rövid keresgélés után rá is talált a megfelelő darabra. A kunert babakocsik voltak azok, amelyek teljesen ámulatba ejtették, és mint kiderült, pont ilyet keresett, csak eddig ő sem tudta, hogy így hívják őket. Tényleg nagyon elegáns darabok, ráadásul árban is megéri őket választani. A legnagyobb előnye mégis az, hogy már újszülött kortól használható, akár a gyermek kettő-három éves koráig. Valamint a jó rugózásnak köszönhetően a baba még egy rosszabb útvonalon haladva sem ébred fel, legalábbis nem az út minősége fogja őt felébreszteni. A mózeskosár pedig teljes mértékben pamut. Ez, amint megtudtam nagyon fontos, hiszen az újszülött bőre még nagyon érzékeny, ezért kifejezetten oda kell figyelni arra, hogy milyen ruhát adunk rá, és mi közé fektetjük be.

Végül sikeres rendeléssel zárult ez a találkozó, és mondták, hogy bármikor meglátogathatom a gyermeküket. Minden bizonnyal meg is fogom, hiszen olyan aranyosak a kisbabák, ráadásul még a közelemben is lesz.